Webdesign

Wat is webdesign?


Laten we even vertrekken vanuit de kern: wat is webdesign? Doorgaans verwijst de term naar de aspecten van website-ontwikkeling die te maken hebben met de gebruikerservaring en niet zo zeer het ontwikkelen van software. Sinds een 5-tal jaar is het ontwerp voor mobiele toepassingen almaar belangrijker aan het worden. Voordien was webdesign bijna uitsluitend van toepassing op desktop-browsers.

Een webdesigner creëert het uitzicht, de lay-out en in een aantal gevallen ook de content van een website. Hij bepaalt de look, gaande van de kleuren, lettertypes, tot de keuze van de beelden en andere grafische eigenschappen. Het doel is om een esthetisch aangename ervaring te creëren voor de gebruiker die ook nog eens functioneel is. Tegelijkertijd moet de ontwerper rekening houden met de doelgroep en de huisstijl van het bedrijf of merk.

Eenvoud is een eigenschap die vaak terugkeert in wat als een goede website beschouwd wordt: er is een duidelijke focus binnen een overzichtelijk kader, zodat de gebruiker niet in de war of afgeleid geraakt. Het doel is om zoveel mogelijk potentiële frustratiepunten te elimineren. Alleen zo kan de gebruikerservaring op peil blijven en de website aan vertrouwen winnen.

De evolutie van webdesign


Pas toen in 1995 de eerste browsers opdoken die een grafische interface hadden, en dus beelden konden weergeven, was er pas sprake van webdesign. Voordien werd er gewerkt op zwarte schermen en bleef de opmaak beperkt tot het ordenen van de tekens met symbolen en tabulatie. 

HTML en tabellen


Zowat alle basisstructuren van de eerste websites werden gemaakt met tabellen in HTML. Vervolgens gingen webdesigners meerdere tabellen in elkaar inbedden, zodat statische met veranderende cellen gecombineerd konden worden. Hoewel die methode in de beginjaren erg succesvol was, wrong ze tegelijkertijd ook een beetje. Het was namelijk geen sinecure om die vrij fragiele en ingewikkelde structuren intact te houden. Oorspronkelijk waren tabellen dan ook bedoeld om structuur te geven aan een reeks cijfers. Voor webdesigners waren ze interessant om elementen verticaal uit te lijnen en omdat ze zowel in pixels als in percentages gedefinieerd konden worden. Die functionaliteit kwam het dichtst in de buurt van het 'grid' dat webdesigners de dag van vandaag gebruiken voor de opbouw.

Javascript (1995)


HTML bleek op heel wat vlakken te beperkt om tegemoet te komen aan de eisen van webdesigners. Javascript was het antwoord op die leemte. HTML bleek te vaak onvoldoende om content op een dynamische manier aan te passen. Een pop-upscherm bijvoorbeeld, werd mogelijk dankzij Javascript. Het nadeel van Javascript is dat het als een laagje over de andere code komt te liggen en afzonderlijk ingeladen moet worden door een browser. Het werd iets te vaak gebruikt als oplapmiddel om een onderliggend probleem in de HTML-code te omzeilen.  Maar de mogelijkheden die Javascript bood, bovenop HTML, betekenden een belangrijke sprong voorwaarts voor het nog piepjonge World Wide Web.


Flash (1996)


Webdesigners bleven op technische hindernissen botsen om de ideeën die ze uitgetekend hadden om te zetten in code. Flash was in 1996 de nieuwe technologie die een ongeziene vrijheid beloofde. De webdesigner kon plots elke vorm, lay-out, animatie of interactie combineren in één tool. Het eindresultaat werd verpakt als één bestand en naar de browser gestuurd om weergegeven te worden. Dé voorwaarde was echter dat je browser de laatste Flash-plug-in geïnstalleerd had en vaak duurde het ook enkele momenten voor een Flash-element volledig ingeladen werd. Het gouden tijdperk voor zogenaamde 'splash'-pagina's was aangebroken. Elke surfer herinnert zich nog wel de drukke intro-animaties en allerlei interactieve effecten die vandaag niet meer gebruikt worden. Flash bleek uiteindelijk niet open genoeg en lastig te integreren in zoekmachines. Bovendien gebruikte het heel wat (grafisch) geheugen. Flash verloor geleidelijk aan zijn populariteit en toen Apple bij de lancering van zijn eerste iPhone in 2007 besloot om Flash niet te ondersteunen, betekende dat stilaan het einde van de technologie, tenminste wat webdesign betrof.

CSS (1998)


Ongeveer gelijktijdig met Flash werd er een andere techniek bedacht om structuur te brengen in webpagina's. Dat waren de Cascading Style Sheets (CSS). Het basisconcept: de inhoud (HTML) scheiden van de grafische presentatie (CSS). De eerste versies van CSS waren niet erg flexibel, maar het grootste probleem was dat browsers CSS maar heel geleidelijk aan gingen ondersteunen. Dat duurde vervolgens nog enkele jaren. Dat was voor webdevelopers een echte nachtmerrie, want zo waren er browsers die de nieuwste functies ondersteunden, terwijl anderen nog op zich lieten wachten. Voor alle duidelijkheid: CSS is geen programmeertaal, maar eerder een beschrijvende, declaratieve taal.

Grids (2007)


Een noodzakelijke techniek voor de gebruikservaring op smartphones kwam er in 2007, met 'grids'. De hoeveelheid aan schermvormen en resoluties zorgde ervoor dat surfen op een mobiele telefoon een heuse uitdaging was. Ook webdesigners zaten met de handen in het haar. Moet het uiterlijk van de desktop-website behouden blijven of moeten we het noodgedwongen kaal plukken? En wat met advertenties? Data en downloadsnelheid waren in de beginjaren van mobiel internet ook een probleem, want extra datapakketten kopen kostte de gebruiker nog handenvol geld. 

Een eerste stap richting mobielvriendelijk browsen was de grids met kolommen. Uiteindelijk werd een grid met 12 kolommen de standaard waar webdesigners vandaag nog mee werken. Vervolgens werd er een standaard bedacht om formulieren, navigatieknoppen, enz. te verpakken als herbruikbare elementen. Er werd als het ware een bibliotheek aangelegd van visuele elementen met hun code. Bootstrap en Foundation zijn de belangrijkste databanken. 

Responsive webdesign (2010)


Ethan Marcotte gaf de oorspronkelijke aanzet tot responsive webdesign. Hij veegde de bestaande aanpak van tafel en ging dezelfde content toepassen op verschillende lay-outs voor één design. Marcotte bedacht in één adem de term 'responsive webdesign'. Hoewel er nog steeds HTML en CSS gebruikt wordt, is het responsive karakter een eerder conceptuele vernieuwing. Toch bestaan er heel wat misverstanden rond.


Voor een webdesigner betekent het de opmaak van verschillende lay-outs, terwijl het voor de gebruiker gewoon aangeeft dat een website zal werken op zijn mobiel toestel. Voor een programmeur betekent het op welke verschillende manieren beelden op de server terechtkomen, welke downloadsnelheid van toepassing is, of mobiel dan wel desktop-versie de voorrang krijgt, enz. Het grote voordeel van responsive webdesign is dat het altijd over dezelfde website gaat die overal, op elk toestel, werkt. 

Flat Design (2010)

Meerdere lay-outs ontwerpen neemt nu eenmaal meer tijd in beslag. Gelukkig werd dat proces vergemakkelijkt door zogenaamd 'Flat Design'. Flashy effecten en opvallende schaduwen moesten baan ruimen voor sterke fotografie, typografie, scherpe illustraties en weloverwogen lay-outs. Het grote voordeel is dat goeie copy en sterke teksten belangrijker geworden zijn. Blinkende knoppen werden vervangen door plattere icoontjes en dat laat webdesigners toe vectorafbeeldingen en symboollettertypes te gebruiken.


Langzaamaan evolueren we nu naar systemen waarbij webdesigners almaar flexibeler kunnen werken. Ze hoeven steeds minder hun hoofd te breken over technische problemen rond compatibiliteit, maar kunnen focussen op het effectieve webdesign. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe units in CSS (viewport height en width), die een veel flexibelere positionering van elementen toelaten. Flexbox is eveneens een onderdeel van CSS dat webdesigners toelaat meerdere lay-outs te maken en ze aan te passen met één enkele eigenschap, in plaats van telkens een hele hoop code te moeten schrijven. En dan zijn er ook nog de webcomponenten die gebundeld worden in de vorm van een galerij, inschrijvingsformulier, enz. Vervolgens kunnen die als bouwstenen steeds opnieuw toegepast en eenvoudig geüpdatet worden.

Hypertext Markup Language


Hypertext Markup Language (HTML) werd in 1991 in het leven geroepen door Sir Tim Berners-Lee. Pas in 1995 werd het officieel gepubliceerd als HTML 2.0. HTML is de standaard-opmaaktaal voor documenten die ontworpen zijn om weer te geven in een webbrowser. Ze kan aangevuld worden door andere technologieën zoals de Cascading Style Sheets (CSS) en JavaScript. 

Webbrowsers, zoals Google Chrome, Safari of Mozilla Firefox, ontvangen HTML-documenten van een server of van een lokale opslag en zetten ze om in multimedia-webpagina's. HTML beschrijft de structuur van een webpagina naar betekenis en bevatte origineel ook elementen voor het visuele aspect van het document. Gaandeweg is CSS meer en meer die rol op zich gaan nemen. HTML-elementen zijn de bouwstenen van HTML-pagina's. In een HTML-constructie kunnen beelden en andere objecten zoals interactieve formulieren, ingebed worden in de pagina.

Een korte versie-geschiedenis

HTML is een steeds evoluerende opmaaktaal. Elke versie ging een stapje verder en zette almaar mooiere websites met steeds hogere standaarden op het net. Een overzicht.

HTML 1.0  werd gelanceerd in 1993 met de bedoeling om informatie te delen die leesbaar en toegankelijk werd via webbrowsers. Er werden maar weinig ontwikkelaars bij betrokken, met als gevolg dat de opmaaktaal niet meteen evolueerde.

In 1995 volgde HTML 2.0, dat alle features van HTML 1.0 bevatte en daarop voortbouwde. Een aantal belangrijke features werden verder verfijnd. HTML 2.0 bleef de standaard-opmaaktaal voor het opzetten en designen van websites tot januari 1997. 

Webspecialist Dave Raggett deed in een paper een aantal suggesties over HTML, waarmee hij de aanzet gaf tot HTML 3.0. Het kreeg sterkere eigenschappen en webdesigners zagen de mogelijkheden toenemen. Deze krachtige features hadden als nadeel dat browsers trager gingen werken.

HTML 4.01 was een belangrijke stap voorwaarts en deze succesvolle versie van HTML werd jarenlang gebruikt, tot HTML 5 in 2012 de fakkel overnam. Die laatste kan worden beschouwd als een uitgebreide versie van HTML 4.01.


Webdesigners & webdevelopers


Webdesigners en webdevelopers hebben niet dezelfde functie, maar ze werken wel nauw samen. De webdesigner is verantwoordelijk voor de visuele aspecten, zoals de lay-out, de samenstelling van de kleuren en de typografie. Daarbovenop hebben webdesigners een grondige praktijkkennis van HTML en CSS. De taak van een webdeveloper gaat dieper op technisch vlak. De technische kennis van een webdesigner kan wel verschillen. Vooral in kleinere ondernemingen zal de webdesigner ook moeten kunnen programmeren om de website in de lucht te houden. Grotere bedrijven kunnen zich een webdesigner veroorloven die zich uitsluitend met het visuele aspect bezighoudt.

Design van de homepage


Experts als Jakob Nielsen hebben vaak het belang van de homepage of startpagina benadrukt. Volgens hen is het zonder twijfel de belangrijkste pagina van een website. Vanaf de jaren 2000 klonken vanuit de praktijk tegengeluiden. Het aantal bezoekers dat de homepagina leek te omzeilen en rechtstreeks op andere pagina's belandde, via zoekmachines, nieuwsbrieven en RSS-feeds, nam toe. Het tegenovergestelde durfde wel eens beweerd te worden: dat de homepagina de minst belangrijke is van de hele website. Toch mag het duidelijk zijn dat de homepage het uithangbord blijft van een website en in commercieel opzicht ook niet zomaar genegeerd kan worden.



Vanaf 2012 werden de zogenoemde carrousels of 'sliders' populair. In een beperkte ruimte kunnen webdesigners updates en de op dat moment meest relevante content in de kijker zetten. Tegenstanders vinden het geen efficiënt webdesign en zeggen dat het de optimalisatie van een website in zoekmachines schaadt. Tevens blijft het de vraag of een carrousel een goede uitnodiging is tot doorklikken.

Responsive & adaptive webdesign


Webdesigners gebruiken doorgaans twee methoden om ervoor te zorgen dat een website goed functioneert op zowel desktops en laptops als op smartphones en tablets. De eerste is responsive webdesign. De inhoud past zich als het ware aan naargelang de grootte van het scherm. Dat gebeurt dynamisch. Het houdt in dat de content visueel kan verschuiven.

Daar tegenover staat adaptive webdesign. De inhoud blijft in dit geval gefixeerd in een aantal bepaalde lay-outgroottes die ook goed werken voor veel voorkomende schermresoluties. Het voordeel van en responsive website is dat er geen ingewikkelde programmeercode nodig is om de juiste grootte voor het scherm te detecteren en de inhoud er zich aan te laten aanpassen. Het volstaat om de broncode van de website te onderhouden.

Bij een goed webdesign is het cruciaal om de lay-out van de inhoud zo consistent mogelijk te houden, over alle soorten apparaten heen. In april 2015 paste Google zijn zoekalgoritme aan, waardoor mobielvriendelijke websites beloond worden en hoger verschijnen in de zoekresultaten.



Met deze handige tool van Google kan je nagaan hoe responsive jouw website is.



Een smart site is een responsive website die hoog scoort in Google en die al uw berichten automatisch doorplaatst naar de belangrijkste sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Flipboard, Google+ en vervolgens in een geautomatiseerde nieuwsbrief (mailing) uitstuurt naar uw contacten. Zo bent u altijd en overal in één handeling up-to-date. We sommen hier de 12 redenen op waarom een smart site de juiste keuze is voor uw bedrijf.

1 Een smart site heb je voor altijd. Je hoeft slechts 1-malig te investeren

Een website heeft, net als een smartphone of een computer, een bepaalde levensduur. Gemiddeld om de 5 à 6 jaren wordt opnieuw geïnvesteerd in een nieuwe website. En dat wil in de meeste gevallen zeggen dat er vanaf 0 terug aan begonnen moet worden.

Met onze manier van werken hoeft u slechts 1-malig te investeren in de opbouw en het vullen van een website. Die kan dan om de zoveel tijd goedkoop voorzien worden van een nieuwe look en feel en de noodzakelijke nieuwe technieken. Maar het harde werk - namelijk het vullen van de site - hoeft nadien nooit meer opnieuw te gebeuren.


2 Geen onderhoudscontract nodig

Dit is iets wat een bedrijf hoort te verdienen door zich steeds opnieuw in te zetten en te bewijzen. Wij werken niet met onderhoudscontracten of contracten op lange termijn. Wij moeten het hebben van tevreden klanten die graag met ons samenwerken.
  • Geen maandelijkse kosten
  • Geen vervelende contracten
Als u tevreden bent blijft u bij ons. En als u niet tevreden bent kan u weer gewoon ergens anders naartoe. Alles wat wij voor u maken of ontwerpen is dan ook uw eigendom. Geen addertjes onder het gras, geen wurgcontracten en geen lange termijn gedoe. Als u tevreden bent zijn wij dat ook. Met sommige klanten werken we al meer dan 10 jaar samen.

3 100% veiligheid dankzij sms-verificatievan Google


Wij werken met Google BloggerWordpressPrestashop, Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, enz. De kans is groot dat u deze namen al eerder heeft gehoord. Dat komt omdat deze namen en platformen zich wereldwijd al lang bewezen hebben. Ze worden gebruikt door de grootste bedrijven, en weten zich snel aan te passen aan veranderingen of risico's. Zij bewijzen al sinds jaar en dag dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

Wilt u gerust zijn en op beide oren kunnen slapen? Dat komt goed uit want dat willen wij namelijk ook. Wij lopen namelijk zelf niet het risico dat een klant ons op een avond of een zondag moet bellen met problemen. Dat gebeurt met deze systemen gewoon niet.
U heeft geen software of een krachtige computer nodig om met onze systemen te werken. U hebt alleen maar een internetverbinding nodig. Om het even welke computer, tablet of smartphone kan u op elk moment toegang geven tot uw website of webshop. Waar en wanneer dan ook. U kan updates doen via uw GSM of via zelfs per email.


5 Berichten kunnen ingepland worden

Bijvoorbeeld voor feestdagen, beurzen, opendeurdagen, demonstraties, events, .. Er zijn heel wat dingen die je al ruim op voorhand weet. Met een smart site kan je vooruit werken, zodat je er tijdens die drukke periodes niet meer mee bezig moet zijn. 

6 Automatische doorplaatsing van uw updates naar al uw sociale media


Geen gedoe meer met al die accounts en nieuwsbrieven te maken en te beheren. De updates worden automatisch doorgeplaatst op uw website, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Google+ en Twitter.

Daarnaast maakt een professioneel mailingsysteem volledig automatisch een nieuwsbrief klaar, op basis van uw laatste updates, die dan vertrekt naar uw adressenbestand.

Zonder extra inspanning bent u dus UP-TO-DATE met meer dan 7 online kanalen. En dat allemaal via 1 aangeefluik. Zo bereikt u een enorm brede doelgroep met uw boodschap, en wordt u via veel meer kanalen gevonden in Google.

7 Geautomatiseerde nieuwsbrief via email naar al uw contacten op basis van uw laatste updates


Deze nieuwsbrief wordt automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks verzonden op de gewenste dag en tijdstip. Bv. Wanneer u kiest voor een wekelijkse verzending op vrijdagmiddag 12:00u, en u heeft voor dat tijdstip een week lang niets gepubliceerd op de smart site, wordt er ook geen nieuwsbrief verzonden die week.

Door deze manier van werken is het perfect mogelijk om uw e-mailcampagnes te plannen via uw blog waarop u eveneens de publicaties kan plannen en op gewenst tijdstip kan laten verschijnen.

Van iedere verzonden nieuwsbrief kunt u naderhand via een online rapport te weten komen hoeveel nieuwsbrieven goed zijn aangekomen, hoeveel geopend, hoeveel keer geopend, laatst geopend, hoeveel keer werd er geklikt op een link in uw nieuwsbrief, hoeveel Facebook likes, ...

8 Responsive webdesign geschikt voor alle huidige en toekomstige toestellen


Sinds 2015 geeft Google voorrang in de zoekresultaten aan websites die responsive zijn, websites die ook bereikbaar zijn in een mobielvriendelijke versie. Een UP-TO-DATE Webdesign is dus altijd responsive zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Alle internet diensten waar we mee werken zijn eveneens zowel bereikbaar op PC als op mobiele toestellen (tablet, smartphone, ...) en zijn er tal van gratis apps hiervan beschikbaar (Android & iOS).

9 Scoort heel goed in de zoekresultaten van Google en voldoet aan automatisch aan de belangrijkste regels die Google hanteert


Hou er rekening mee dat zoekresultaten ook locatie-afhankelijk zijn. De kans is klein dat je een resultaat te zien krijgt van een bedrijf dat aan de andere kant van het land gevestigd is (geef me gerust een seintje in de comments of in reply als je ons wel of niet kan vinden met de bovenste 2 voorbeelden). Daarnaast weet Google wie jij bent en wat jou interesseert. De zoekresultaten zijn dus afgestemd op je internet-gedrag en voorkeuren. Wil je algemene zoekresultaten zien kan je dit het beste doen met een incognito / privé browser. Gebruik hiervoor CTRL + SHIFT + N in een browser op windows & CMD + SHIFT + N voor mac. Meer info hierover kan je hier terug vinden.

10 Altijd up-to-date met de laatste mogelijkheden van Google


Google heeft het voorbije jaar veel updates gaan aan het algoritme om de ranking van websites in de zoekmachine te bepalen. Vroeger kon je nog "slimme" trucs gebruiken om hoog te scoren, maar die tijd is definitief voorbij. De zoekmachine 'leest' werkelijk de inhoud van pagina's online en geeft een bepaalde waarde aan die inhoud waardoor ze hoger of lager kunnen scoren. Dit vormt een probleem voor veel webdesigners aangezien zij zich baseren op de kennis die ze vandaag hebben, waardoor die morgen alweer achterhaald kan zijn. Wij werken met de systemen van Google zelf, waardoor wij steeds automatisch up-to-date zijn met de laatste nieuwe ontwikkelingen bij Google.

11 Onze persoonlijke begeleiding, ondersteuning en gratis opleidingen om goed te scoren bij uw volgers en in Google

Iedereen beweert dit. Maar bij ons ligt dat toch net iets anders. Wij zijn namelijk een familiebedrijf, bestaande uit mijn broer (Ivan Jans), mijn vader (Bert Jans), en mezelf (Emiel Jans). Ik ben uw contactpersoon en ik ben rechtstreeks bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. Geen nieuwe gezichten. Geen commerciële medewerkers aan de lijn. U krijgt te maken met de eindverantwoordelijken. 

Wij luisteren naar onze klanten, en staan er op dat uw doelstellingen duidelijk bepaald worden. Vervolgens adviseren wij u rond de beste aanpak om die doelstellingen te bereiken. We denken na over een korte en lange termijn benadering zodat u mee evolueert met de snel veranderende digitale wereld.

12 De tijd- en kostenbesparing die onze strategie met zich meebrengen zijn enorm

Uw website blijft niet lang up-to-date wanneer iedere publicatie uren van uw tijd in beslag neemt. Om nog maar te zwijgen over het doorplaatsen van uw berichten naar de verschillende social media en via een nieuwsbrief uit te sturen naar je contacten.

Met onze strategie zal al uw online communicatie via één aangeefluik gepubliceerd worden op uw  social media, in uw online magazine en zelfs via nieuwsbrief per e-mail.


 7 tips die je meteen kan toepassen om beter te scoren online:


1 Maak gebruik van kleuren in je communicatie

Uit onderzoek blijkt dat kleurrijke communicatie tot 80% meer lezers kan lokken en bovendien veel beter onthouden wordt (bron)

2 Plaats steeds een aangepaste foto bij uw artikel

Relevante foto's en video's toevoegen aan uw communicatie zorgen voor dubbel zoveel lezers (bron)

3 Geef gratis producten / prijzen weg voor positieve recensies of bedenk een like, deel en win actie

Zo zorg je ervoor dat je artikel een breder publiek bereikt. Bovendien zorgen de recensies voor meer positieve aandacht online. Dit is uiteraard afhankelijk van je business. Een koffiezet weggeven als makelaar heeft weinig zijn.

4 Werk met lijstjes zoals dit artikel

Een opsomming van tips en tricks werken altijd goed. Zorg er voor dat die van toepassing zijn op je klanten. Met wat geluk delen zij het weer met hun netwerk. (Bijvoorbeeld: 10 gratis tips en tools om je privacy terug onder controle te krijgen of 9 redenen waarom UP-TO-DATE WebDesign de juiste keuze is voor uw bedrijf )

5 Kijk wat er scoort in Google

Google de onderwerpen waarop u wilt scoren en kijk welke er bovenaan op de eerste pagina verschijnen. Blijkbaar worden deze onderwerpen voor bekeken, gelezen en gedeeld online. Kan je dit toepassen / herschrijven voor jouw bedrijf? Dan ben je alweer vertrokken.

6 Kijk naar uw concurrenten

Vooral de grote jongens geven enorm veel geld uit om op de hoogte te blijven van de onderwerpen waar zij mee op kunnen vallen. Als je ziet dat zij inzetten op een bepaalde vorm van communicatie of bepaalde onderwerpen, is dat een teken dat jij er ook iets mee kan doen.

7 Laat je klanten en werknemers mee werken aan je communicatie

Onze smart site kan berichten ontvangen via email (bijvoorbeeld websiteupdates@utdwebdesign.be) waardoor je iedereen mee kan laten werken aan de berichten voor je website. Die berichten worden dan in concept bewaard op de achtergrond van je website, zodat jij als eindverantwoordelijke ze enkel nog moet goedkeuren) Zo kan je acties organiseren zoals "Stuur ons een foto van onze producten bij je thuis en maak kans op.." of organiseer een prijs voor de creatiefste werknemer van de maand. Op die manier hoef je zelf niet constant nieuwe onderwerpen te verzinnen en blijft je publiciteit dynamisch en leuk.

Wil je zelf weten wat Google voor uw business kan betekenen, of wilt u uw online communicatie vereenvoudigen en automatiseren? Contacteer ons voor een persoonlijke afspraak.

In de kijker