Een goede website verhoogt onmiddellijk je geloofwaardigheid als bedrijf. De eerste indruk is altijd belangrijk en met een sterke website kan je een zeer sterke eerste indruk maken dankzij een goed doordachte introductie van je bedrijf. Een website kan je helpen jouw expertise onder de aandacht te brengen en je bedrijf beter te positioneren.
Is je website tip-top in orde, maar blijven de bezoekers weg? Zet dan deze tips bovenaan je to-do lijstje.
7 tips om meer trafiek te genereren op je site, shop of blog
1. Linken, linken en nog eens linken
Heb je jouw website al vermeld in je e-mailhandtekening, op je visitekaartje en link je ernaar in je social media bio's of omschrijvingen?
2. Trek meer bezoekers via e-mail
Zet een duidelijke e-mailstrategie op, gebruik call-to-actions en leid bezoekers meteen naar de juiste pagina op je website. Heb je het bijvoorbeeld over een nieuw product? Leg dan meteen de link naar die pagina in plaats van bijvoorbeeld naar je homepagina te linken.
3. Gebruik de swipe-up functie op Instagram
Heb je meer dan 10.000 volgers? Dan kan je via je stories een swipe-up toevoegen naar de juiste pagina op je website. Heb je geen 10.000 volgers? Dan kan je de link in je bio aanpassen of een 'linkinbio' genereren. Dit is een tussenlink naar een navigatiepagina, waarin je actieknoppen kunt genereren die je als volgt doorverwijzen naar verschillende webpagina's. Zoals naar een podcast, je website, Youtube-kanaal of naar een bepaald product. Behoor jij tot die laatste groep, dan kan je zo'n tussenlink genereren met Linkin.bio of Linktree.
4. Gebruik een contentschema om je content te plannen
Verkeer naar je website en producten krijgen vraagt consistentie. Je zorgt ervoor dat je voor je doelgroep relevant blijft en Google onthoudt dat jij een betrouwbare bron van informatie bent. Gebruik een contentplanning om je ideeën kan opslaan en inplannen. Enkele handige tools die je hierbij kunnen helpen zijn Trello, Asana of een simpele spreadsheet.
5. Verbeter de scanbaarheid van artikels met interne links
Je bent ze waarschijnlijk al vaak tegengekomen online. Interne links zijn links die je van de ene webpagina naar een andere pagina wijzen. Wanneer je bijvoorbeeld refereert naar reeds gepubliceerde artikels of naar gerelateerde content.
De magie van interne links zit in deze vier punten:
- Je helpt bezoekers en zoekmachines navigeren op je website.
- Je creëert meer autoriteit en link juice om te verspreiden over je website.
- Je brengt een informatie-structuur aan.
- Je voorziet een artikel van voldoende scrollbreaks waardoor de bezoeker overzichtelijke informatie tot zich kan nemen. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk interne links maar ook een afbeelding, opsomming, embed-code, of Youtube video maakt het verschil.
6. Sharing is caring
De eenvoudigste manier om je content te delen met anderen is door het makkelijk deelbaar te maken. Schrijf een korte boodschap, quote of advies die je bezoeker kan delen met maar één druk op de knop. Zijn lezers geïnteresseerd in wat jij te brengen hebt? Dan kunnen ze het met een groter publiek delen met bijvoorbeeld de 'click to tweet' tool. Dat zorgt dan op zijn beurt weer voor meer verkeer naar je website.
Maar bezint eer ge begint: werk een efficiënte sociale media strategie uit want deze kunnen voor honderden of zelfs duizenden extra bezoekers zorgen naar je platform.
7. Maak volwaardige content
Tot slot nog één wijze raad: kwalitatieve content draagt enorm bij aan het bereik van je website. Doe een zoekwoordonderzoek en ontdek wat mensen zich zoal afvragen over de producten en diensten die jij onder andere aanbiedt. Google weet het antwoord, dus als jij deze zoekwoorden optimaal inzet in je posts dan belanden de websurfers ongetwijfeld op jouw site. Dit kan met Answer the Public, Google Nieuws- en Trends.
Een goede website is vindbaar via Google, kan bezocht worden via verschillende apparaten, is gebruiksvriendelijk en bevat een systeem waarmee berichten ingepland kunnen worden en eenvoudig gedeeld via social media. Nu is het aan jou. Met deze handige tips in het achterhoofd zie je de bezoekers van je website of blog al snel binnenstromen.