Naadloze samenwerking tussen SAP Joule en Microsoft 365 Copilot

Naadloze samenwerking tussen SAP Joule en Microsoft 365 Copilot

Tijdens SAP Sapphire 2024 kondigden Microsoft en SAP een uitbreiding van hun samenwerking aan met een gezamenlijke AI-integratie. Ze brengen de generatieve AI-copilots van SAP, genaamd Joule, en Microsoft’s Copilot voor Microsoft 365 samen. Het doel van deze integratie is om een naadloze workflow te creëren voor gebruikers, waarbij toegang tot informatie uit zowel SAP bedrijfsapplicaties als Microsoft 365 mogelijk is, zonder dat er tussen platforms hoeft te worden geschakeld.

Why Joule Will Change the Way You Work

Twee richtingen op: Integratie zonder onderbreking

Deze tweerichtingsintegratie betekent dat een gebruiker die werkt in Microsoft 365 Copilot, toegang kan krijgen tot data uit SAP-oplossingen zoals SAP S/4HANA Cloud, SAP SuccessFactors en SAP Concur via SAP Joule. Omgekeerd kunnen SAP Joule-gebruikers de mogelijkheden van Microsoft 365 Copilot benutten zonder enige onderbreking.

Deze samenwerking is ontworpen om de productiviteit te verhogen door de tijd die wordt besteed aan het schakelen tussen applicaties en het zoeken naar informatie te verminderen. Met natuurlijke taalverwerking als kern belooft de gezamenlijke AI-oplossing de manier waarop we werken te transformeren. Gebruikers kunnen eenvoudig spraakopdrachten geven om rapporten te genereren, vluchten te boeken, agenda's te blokkeren en meer.

Een voorbeeld uit de praktijk

Hoe zou dit eruit kunnen zien? Stel, je bent productmanager en werkt aan een nieuwe lancering. Je hebt vergaderingen in Microsoft Teams en werkt samen via Microsoft 365. Dankzij de integratie met Joule kun je verbinding maken met teamleden via hun profielen in SAP SuccessFactors en toegang krijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie uit SAP S/4HANA Cloud. Moet je een vlucht boeken via SAP Concur? Joule regelt dat voor je en blokkeert zelfs je agenda in Outlook.

Toekomstige uitrol en voordelen

Deze integratie wordt later dit jaar uitgerold. Microsoft en SAP combineren bedrijfsdata uit SAP met de contextuele kennis van Microsoft 365-applicaties zoals Teams, Outlook en Word. Dit betekent rijkere inzichten en betere besluitvorming voor gebruikers.

Met deze integratie zetten SAP en Microsoft een belangrijke stap naar meer efficiëntie en samenwerking tussen verschillende platformen. Door de kracht van AI te benutten, maken ze het voor gebruikers mogelijk om eenvoudiger en sneller te werken, zonder de noodzaak om tussen applicaties te schakelen.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak