Slechts 7% gebruikt AI in marketing?


Recent onderzoek van The CMO Survey toont aan dat slechts 7% van de bedrijven AI daadwerkelijk inzet voor marketingactiviteiten.

Dit is een verrassend laag percentage, gezien de hype rondom AI. In dit artikel duiken we dieper in de uitdagingen en mogelijkheden van AI in marketing, met een speciale focus op het belang van kwalitatief hoogwaardige data.

De uitdagingen van AI in marketing

Ondanks de potentie van AI, zijn er verschillende redenen waarom bedrijven terughoudend zijn met de implementatie ervan in hun marketingstrategieën:

  1. Zorgen over de nauwkeurigheid en authenticiteit van gegenereerde content
  2. Beveiligingskwesties rondom data gebruikt door AI en grote taalmodellen (LLMs)
  3. Beperkingen in de diepgang van besluitvormingsmogelijkheden
  4. Gebrek aan interne expertise en vaardigheden

 

6 ChatGPT prompts & tips om je onderneming te vereenvoudigen (en enorme resultaten te behalen)

Leer hoe je met 6 effectieve ChatGPT expert prompts en tips je onderneming optimaliseert en betere resultaten behaalt.

Het belang van kwalitatieve data

Eén ding staat vast: AI-toepassingen in marketing zijn slechts zo goed als de onderliggende data en analytics. Kwalitatief hoogwaardige data is essentieel voor het genereren van betekenisvolle inzichten en voorspellingen. Slechte datakwaliteit leidt vaak tot onjuiste conclusies over content, doelgroepen en activeringstechnieken.

Hoe goede data AI-personalisatie ondersteunt

Sterke data en analytics ondersteunen AI-personalisatie op verschillende manieren:

  1. Targeting: Nauwkeurige data stelt AI in staat om doelgroepen effectief te segmenteren en berichten op maat te maken.
  2. Trendanalyse: Analytics helpen bij het identificeren van trends in klantgedrag, waardoor AI toekomstig consumentengedrag kan voorspellen.
  3. Contextbewuste content: AI bepaalt welk type content resoneert bij verschillende doelgroepen, wat leidt tot meer innovatieve en effectieve klantinteracties.
  4. Optimalisatie: Met de juiste data kan AI marketingprocessen verfijnen en optimaliseren.
  5. Automatisering: Sterke data stelt AI in staat om taken zoals contentcreatie en campagneanalyse te automatiseren.
  6. Naleving: Een solide databeheer zorgt voor betere naleving van wettelijke regelgeving en ethische normen.

Terugblik op onze Ai-Info sessies & Toekomstige AI-Opleidingen en informatieve sessies

Een overzicht van hoogtepunten uit onze AI-informatiesessies met een vooruitblik op toekomstige VOKA AI-opleidingen en onze informatieve lunch & learns.

 

Investeer in een sterke databasis

Naarmate AI steeds vaker wordt toegepast in technologieën voor klantenbinding, is het essentieel om te investeren in een solide fundament van data en analyse. Forrester-analist Brandon Purcell benadrukt dat hoewell een door LLM aangestuurde gebruikersinterface producten toegankelijker kan maken, dit niet direct de diepgang van de analyses verbetert.

Onze UP-TO-DATE My Business app speelt hierop in door te zorgen dat data op een veilige en gestructureerde wijze wordt verwerkt. Zo kan AI optimaal met deze gegevens werken, wat essentieel is voor krachtige en effectieve communicatie.

Conclusie

Hoewel AI in marketing nog in de kinderschoenen staat, is het potentieel enorm. Om dit potentieel ten volle te benutten, moeten bedrijven prioriteit geven aan het opbouwen van een solide data-infrastructuur. Alleen dan kan AI werkelijk transformatieve resultaten leveren in marketingstrategieën.

Het gaat hierbij niet alleen om het verzamelen van data, maar ook om het begrijpen en toepassen ervan op een manier die de bedrijfsdoelstellingen ondersteunt. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven die de kracht van AI in hun marketing willen ontsluiten.

Ons team van experts staat klaar om samen met u een gepersonaliseerde route uit te stippelen die u in staat stelt om de volledige capaciteit van AI aan te boren. Bent u klaar om uw marketing naar een hoger niveau te tillen met de hulp van kunstmatige intelligentie? Neem dan nu contact met ons op en zet de eerste stap richting toekomstbestendige marketingstrategieën.

Image description

Overheidssubsidies voor je online opleidingen en advies

Via KMO-Portefeuille steunt de Vlaamse overheid bedrijven om online opleidingen en advies in te huren. Als erkend dienstverlener helpen wij je graag verder.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak