3 tips om een menselijke touch te geven aan AI-gegenereerde content


AI biedt ongeëvenaarde efficiëntie in contentcreatie, maar we werken nog steeds aan het balanceren van het gemak met de authenticiteit die alleen mensen kunnen bieden. 

Tweeënzeventig procent van de B2B-marketeers zegt dat ze generatieve AI gebruiken om content te creëren, maar 61% zegt dat hun organisatie geen richtlijnen heeft voor het gebruik ervan. Anderzijds toont recent onderzoek van The CMO Survey aan dat slechts 7% van de bedrijven AI daadwerkelijk inzet voor marketingactiviteiten.

Om je op gang te helpen, leggen we uit wat het wil zeggen om AI-content te humanseren, oftewel menselijk te maken. Daarna tonen we je 3 eenvoudige manieren om een menselijke toets toe te voegen aan uw AI-gegenereerde content.

Definitie van AI-inhoud humanisering

AI-inhoud humaniseren is het proces waarbij door kunstmatige intelligentie gegenereerde content wordt aangepast en verfijnd om een meer menselijke en authentieke uitstraling te krijgen. Het doel is om de door AI gecreëerde teksten, afbeeldingen of andere media-elementen aan te vullen met menselijke nuances, emoties en perspectieven. Humanisering van AI-inhoud kan verschillende technieken en strategieën inhouden, waaronder:

  1. Toevoegen van persoonlijke anekdotes en ervaringen: Het integreren van persoonlijke verhalen en voorbeelden om de inhoud levendiger en herkenbaarder te maken.
  2. Gebruik van een consistente en herkenbare toon: Aanpassen van de schrijfstijl om overeen te komen met de merkindentiteit en de voorkeuren van de doelgroep.
  3. Incorporeren van menselijke emoties: Het invoegen van emotionele elementen en taalgebruik die empathie en verbinding bevorderen.
  4. Integreren van context specifieke kennis: Het toepassen van vakinhoudelijke kennis en ervaring om de inhoud geloofwaardiger en betrouwbaarder te maken.
  5. Gebruik van visuele en interactieve elementen: Toevoegen van afbeeldingen, video's, infographics en interactieve elementen om de inhoud aantrekkelijker en boeiender te maken.

Het doel van AI-inhoud humanisering is om de kloof te overbruggen tussen generieke, door machines gegenereerde teksten en de rijke, contextuele en emotionele communicatie die door menselijke schrijvers wordt gecreëerd. Hierdoor wordt de inhoud relevanter, overtuigender en beter afgestemd op de behoeften en verwachtingen van het publiek.

 

6 ChatGPT prompts & tips om je onderneming te vereenvoudigen (en enorme resultaten te behalen)

Leer hoe je met 6 effectieve ChatGPT expert prompts en tips je onderneming optimaliseert en betere resultaten behaalt.

3 tips om je AI-content menselijker te maken

1. Gebruik AI niet om alle content te genereren

Het is verleidelijk om AI een prompt of een trefwoord te geven en het de hele artikel of webpagina te laten genereren met weinig input. Afhankelijk van het onderwerp leidt dit meestal tot ondermaatse resultaten. Het vereist typisch veel redactie om ervoor te zorgen dat het nauwkeurig is en precies dekt wat u wilt behandelen.

Bovendien kan het leiden tot een wereld van misinformatie. Stel je voor dat de meeste website-uitgevers beginnen met het gebruik van door AI gegenereerde content voor hun sites. Laten we zeggen dat de content die de AI-tools genereren ofwel:

  • Gebaseerd is op oude informatie (zoals in de trainingsdata van jaren geleden).
  • Gebaseerd is op actuele informatie in de zoekresultaten - of beide.

Behalve dat de informatie in de zoekresultaten is overspoeld met door AI gegenereerde content. Begin je te begrijpen wat er mis kan gaan?

In elk scenario is de informatie die het AI-hulpmiddel gebruikt om content te creëren gebrekkig. (Overigens, Google heeft deze scenario's al doorgelopen, vandaar zijn spambeleid over door AI gegenereerde content.)

Dit artikel op Futurism.com praat over wat er gebeurt als AI wordt getraind op door AI gegenereerde data:

“Generatieve AI-modellen spugen niet zomaar mensachtige content uit de lucht; ze zijn getraind om dit te doen met behulp van schatten aan materiaal dat daadwerkelijk door mensen is gemaakt, meestal van het web geschraapt. Maar zoals blijkt, wanneer je synthetische content terugvoert naar een generatief AI-model, gebeuren er vreemde dingen. Denk aan het als data inteelt, wat leidt tot steeds verminkte, saaie en all-round slechte uitkomsten."

Als u de efficiëntie van AI wilt, maar niet al uw content aan een machine wilt overlaten, overweeg dan AI te gebruiken als een assistent in plaats van een vervanging. Bijvoorbeeld, gebruik AI om u te helpen met uw schrijftaken. Map het schrijfproces van begin tot eind uit en identificeer waar u AI kunt gebruiken om dingen sneller gedaan te krijgen.

2. Redigeer met uw eigen toon, expertise en ervaring

Inhoud gericht op mensen en E-E-A-T zijn gebouwd op het idee dat content authentiek, behulpzaam en menselijk is. U kunt AI zoveel vragen stellen als u wilt, maar het is geen vervanging voor een uniek gezichtspunt en expertise van een merk. Het is wel goed genoeg om correct en inhoudelijk antwoorden te geven, maar het is niet authentiek.

Als u besluit grote stukken door AI gegenereerde tekst of zelfs volledige artikelen te gebruiken, laten we dan enkele tips doornemen om door AI gegenereerde content meer te laten klinken als "u."

2.1 Herschrijf de toon

Hoe hard het ook probeert, AI slaagt er vaak niet in uw toon te vinden. In sommige gevallen is de tekst ofwel te formeel en professioneel, of het gebruikt vreemde analogieën en over-de-top uitdrukkingen om een punt te illustreren. Neem de tijd om de content te bewerken zodat deze klinkt zoals u.

Met onzeUP-TO-DATE My Business app kunt u AI-tools trainen en finetunen om beter aan te sluiten bij uw specifieke toon en stijl. Ons systeem helpt daarbij om een consistente en authentieke merkstem te behouden door de mogelijkheid te bieden om AI met authentieke en bedrijfseigen content te trainen en de output van uw AI aan te passen aan uw unieke stijl.

2.2 Let op AI-vingerafdrukken

Er is een fenomeen met door AI gegenereerde tekst: de kenmerkende patronen, structuren en eigenaardigheden zijn duidelijke giveaways dat het AI-content is. Dit kan repetitieve zinnen, onnatuurlijke syntax en voorspelbare zinsconstructies omvatten. Wanneer u uw AI-content bewerkt, lees het hardop:

  • Klinkt het natuurlijk of geforceerd? Zou u zo spreken?
  • Klopt de flow van het artikel, of moet u sommige dingen verplaatsen?
  • Is de tekstopmaak in orde, of moet u dingen zoals de koppen, vetgedrukte lettertypes, bullet points enzovoort aanpassen?

Met de detectie- en redactionele tools van UP-TO-DATE My Business worden deze typische AI-vingerafdrukken automatisch gevonden en herschreven, waardoor uw content meer natuurlijk en menselijk wordt.

2.3 Integreer vakexpertise en ervaring

Het feit is dat AI uitblinkt in het creëren van generieke content. En als u niet veel wist over een specifiek onderwerp, zou u een door AI gegenereerd artikel kunnen lezen terwijl u knikt en denkt, "Dit is niet half slecht." Maar veel onderwerpen hebben nuances die alleen kunnen worden begrepen door iemand met vakexpertise. Als u zich in wilt zetten op AI gegenereerde content, zorg er dan voor dat het nauwkeurig is. Laat iemand met vakexpertise de content nauwkeurig beoordelen (als dat niet u bent). Het eindresultaat wordt veel beter, en zal alsnog in een fractie van de tijd gemaakt worden dan een 'echte schrijver' dit kan doen. 

In UP-TO-DATE My Business bieden we een centraal geheugen om uw vakexpertise naadloos te integreren in uw AI-gegenereerde content. Ons platform biedt tools om custom inhoud te creëren die verrijkt is met uw eigen expertise en ervaring, waardoor uw content niet alleen informatief maar ook geloofwaardig is.

Image description

Terugblik op onze Ai-Info sessies & Toekomstige AI-Opleidingen en informatieve sessies

Een overzicht van hoogtepunten uit onze AI-informatiesessies met een vooruitblik op toekomstige VOKA AI-opleidingen en onze informatieve lunch & learns.

3. Integreer andere uniek menselijke kenmerken

AI kan alinea's tekst genereren, maar het schiet tekort in alle extra's die de content uniek menselijk maken. Hier zijn nog wat ideeën over het incorporeren van die menselijke aanraking in door AI gegenereerde content.

3.1 Casestudy's

Als u een onderwerp bespreekt waar uw bedrijf echte casestudy's heeft, voeg die verhalen dan toe aan de content. De meerderheid van de B2B-marketeers (53%) zegt dat casestudy's enkele van hun beste resultaten opleveren in contentmarketing.

Enkele van de voordelen van casestudy's zijn:

  • Verbeterde geloofwaardigheid: Casestudy's bieden tastbaar, realistisch bewijs dat u een expert bent in wat u bespreekt.
  • Praktische toepassing: Casestudy's helpen lezers zien hoe concepten in het echte leven worden toegepast en hoe ze deze kunnen toepassen op hun situaties.
  • Demonstratie van resultaten: Wat is een betere manier om uw dienst/product/aanbod/autoriteit te benadrukken dan door de resultaten die uw oplossing kan genereren te presenteren?
 

Bekijk hier onze klanten, reviews en getuigenissen | UP-TO-DATE Portfolio

Wil je zien wat we recent voor onze klanten hebben gerealiseerd? Blader door onze portfolio en zoek op sector naar enkele referenties.

ONTDEK MEER

3.2 Statistieken en citaten

Een van de beste manieren om geloofwaardigheid en een unieke toets aan uw content toe te voegen, is door interessante externe statistieken of citaten te onderzoeken om uw content te ondersteunen. Onderzoekers vonden dat het toevoegen van statistieken, het citeren van bronnen en het opnemen van citaten de drie belangrijkste optimalisatietechnieken waren die resultaten opleverden.

3.3 Afbeeldingen en video

Aangepaste afbeeldingen helpen om content tot leven te brengen en ondersteunen het verhaal dat u probeert te creëren. Gegevensvisualisatie behoort tot de top vijf contenttactieken voor B2B- en B2C-contentmarketeers, per CMI. Overweeg een van de volgende toe te voegen aan uw artikel:

  • Aangepaste grafieken: Visuals kunnen de belangrijkste punten van het verhaal overbrengen. Canva is een handig hulpmiddel dat eindeloze opties biedt om afbeeldingen te personaliseren voor webpagina's en artikelen in uw merkkleuren en -lettertypes.
  • Gegevensvisualisaties van derden: Onderzoeksrapporten van derden hebben bijna altijd een visual die de gegevens benadrukt. Download de afbeelding of maak een screenshot en plaats die in uw artikel. Zorg ervoor dat u de oorspronkelijke bron in uw artikel vermeldt.
  • Video's: Embed video's van YouTube die relevant zijn voor het onderwerp en een punt ondersteunen dat u probeert te maken.
  • Andere beelden: U kunt GIF's gebruiken om een beetje humor toe te voegen, infographics om een verhaal visueel te vertellen, of tabellen invoegen die gegevens organiseren of twee of meer items vergelijken.

Met de AI tools van UP-TO-DATE My Business kunt u eenvoudig aangepaste afbeeldingen en video's maken en integreren in uw content. 

Hoe maak je zelf sterke video’s?

Jouw website bestaat al uit talrijke leuke teksten en interessante foto’s, maar durf je het aan om ook een zelfgemaakt filmpje te poste...

ONTDEK MEER

 

Gebruik AI als een hulpmiddel, niet als een oplossing

Een menselijke toets toevoegen aan AI gegenereerde content gaat niet alleen over hoe het eruit ziet - het gaat over authentiek en behulpzaam zijn. Door AI te behandelen als een assistent in plaats van een complete vervanging voor content creators, kunt u genieten van grotere efficiëntie terwijl u nog steeds relevante en waardevolle content produceert in de zoekresultaten, zodat onze belangrijke informatiebronnen niet ontaarden in door machines gegenereerd lawaai.

Schrijf je in voor een gratis AI Infosessie

Bent u benieuwd hoe u AI kunt inzetten voor uw organisatie, zonder de menselijke touch te verliezen? Schrijf u dan nu gratis en vrijblijvend in voor een van onze AI-infosessies. Tijdens deze sessies demonstreren we hoe onze UP-TO-DATE My Business app u kan helpen om het beste van beide werelden te combineren: de kracht van AI en de authenticiteit en expertise van uw bedrijf.

 Meld u vandaag nog aan en zet de eerste stap naar een toekomst waarin AI uw bedrijf versterkt, zonder de menselijke touch te verliezen.

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google” | UP-TO-DATE Events

Dit evenement biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en onze toepassingen van AI. Deelnemers leren efficiënter en kostenbesparend te werken met AI.

ONTDEK MEER

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak