Europese Hof bevestigt boete van €2,4 miljard voor Google: Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Europese Hof bevestigt boete van €2,4 miljard voor Google: Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Het Europese Hof heeft de boete van 2,4 miljard euro voor Google gehandhaafd. Deze straf werd in 2017 door de Europese Commissie opgelegd wegens misbruik van marktmacht. Hoewel Google teleurgesteld is in de uitspraak, heeft het bedrijf sinds 2017 al aanpassingen doorgevoerd om te voldoen aan de Europese regelgeving. Deze ontwikkelingen bieden waardevolle inzichten en kansen voor ondernemers die hun digitale strategie willen verbeteren.

De boete werd opgelegd omdat Google zijn eigen vergelijkingsdienst voor online winkelen bevoordeelde boven die van concurrenten. Volgens de Europese Commissie komt dit neer op misbruik van marktmacht. 

Google paste werkwijze aan voor regelgeving

In reactie op het besluit van de Europese Commissie voerde Google in 2017 wijzigingen door in zijn zoekmachine. Het bedrijf moest voortaan op dezelfde manier als zijn concurrenten bieden op advertentieruimte in de zoekresultaten. Dit betekende dat Google niet langer automatisch de voorkeur kreeg voor zijn eigen vergelijkingsdiensten.

We zijn teleurgesteld in de beslissing van het Hof. Deze uitspraak is gebaseerd op een heel specifieke set feiten. We hebben onze werkwijze al in 2017 aangepast om te voldoen aan de eisen van de Europese Commissie.

Woordvoerder Google afgelopen dinsdag


Groeiende wereldwijde druk op Google

De uitspraak in deze zaak komt op een moment waarop Google wereldwijd onder toenemende druk staat van regelgevende instanties. De Europese Commissie startte eerder dit jaar een nieuw onderzoek naar de praktijken van moederbedrijf Alphabet, onder de strikte Digital Markets Act.

Ook buiten Europa heeft Google te maken met antitrustonderzoeken. In de Verenigde Staten voert het Ministerie van Justitie een zaak tegen het bedrijf vanwege zijn dominante positie in de advertentiemarkt. Dit volgt op een eerdere antitrustzaak waarin Google al werd aangeklaagd voor misbruik van zijn monopoliepositie.

Wat betekent dit voor u als ondernemer?

Transparantie en Gelijkheid

De recente uitspraak van het Europese Hof onderstreept het belang van eerlijke concurrentie en transparantie in de digitale wereld. Voor ondernemers betekent dit dat er nieuwe kansen ontstaan om zich te onderscheiden in een markt waar eerlijkheid en gelijkheid worden gewaardeerd. Door zich aan te passen aan de eisen van regelgevende instanties, zoals Google heeft moeten doen, kunnen ook kleinere bedrijven nu profiteren van een eerlijk speelveld. Dit biedt hen de mogelijkheid om zichtbaarheid en groei te realiseren zonder de nadelen van oneerlijke concurrentie.

  • Gelijke kansen: Door de aanpassingen bij Google hebben ook kleinere bedrijven nu een eerlijke kans om zichtbaar te worden in zoekresultaten. Met onze UP-TO-DATE Smart-Sites en Smart-Blogs, volledig gebouwd met Google diensten, kunt ook u profiteren van deze gelijkwaardige kansen. Hierdoor kunnen bedrijven van elke omvang concurreren op een eerlijk speelveld - terwijl we dankzij Google zelf altijd voorop blijven in de zoekresultaten zelf.

Innovatie en Vooruitgang

De noodzaak voor Google om zijn werkwijze te veranderen illustreert het belang van voortdurende innovatie en aanpassing aan nieuwe regelgeving online. Voor bedrijven betekent dit dat het essentieel is om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën en marktontwikkelingen.

Innovatie moet een centraal onderdeel zijn van elke bedrijfsstrategie om concurrerend te blijven en te voldoen aan veranderende wettelijke eisen. Het blijft belangrijk om vooruit te denken en te investeren in technologieën die helpen om efficiëntie en compliance te waarborgen.

  • Innovatie: Bij UP-TO-DATE WebDesign lopen we voorop met de nieuwste digitale technologieën. Onze Smart-Sites worden continu bijgewerkt door Google zelf, waardoor ze altijd voldoen aan de laatste eisen en ontwikkelingen.

 

Terugblik op onze Ai-Info sessies & Toekomstige AI-Opleidingen en informatieve sessies

Een overzicht van hoogtepunten uit onze AI-informatiesessies met een vooruitblik op toekomstige VOKA AI-opleidingen en onze informatieve lunch & learns.

Vertrouwen en Veiligheid

Voor ondernemers is het cruciaal om te werken met producten en diensten die maximale beveiliging bieden, vooral in een tijd waarin dataprivacy en cybersafety steeds belangrijker worden. Dit verhoogt niet alleen het vertrouwen van klanten, maar beschermt ook de bedrijfsvoering tegen potentiële dreigingen en inbreuken.

  • Betrouwbaarheid en Veiligheid: Onze Smart-Sites bieden maximale beveiliging, net omdat ze 100% gebouwd worden met Google diensten. U hoeft zich geen zorgen te maken over datalekken of verouderde technologie, waardoor u zich volledig kunt richten op uw bedrijfsactiviteiten.

Kosten-efficiëntie en Gebruiksgemak

Veranderingen brengen investeringen met zich mee. Daarom benadrukken we het belang van kostenbeheer en gebruiksgemak in digitale strategieën. Voor bedrijven is het belangrijk om te kiezen voor oplossingen die niet alleen éénmalige kosten met zich meebrengen, maar ook op lange termijn economisch voordelig zijn.

Het vermijden van doorlopende onderhoudskosten en het kiezen voor gebruiksvriendelijke technologieën kan aanzienlijk bijdragen aan de efficiëntie en kosteneffectiviteit van een onderneming.

  • Kostenbesparing: Met onze Smart-Sites en de UP-TO-DATE My Business-app bespaart u op lange termijn aanzienlijk op onderhoud en updates, aangezien deze automatisch worden uitgevoerd door Google.
    Dit betekent dat u met een éénmalige investering langdurig profiteert van een optimaal presterende website.

Kansen voor Ondernemers

De uitspraak van het Europese Hof tegen Google benadrukt het belang van eerlijke concurrentie, innovatie en betrouwbare technologie. Bedrijven die deze principes omarmen, kunnen profiteren van een sterkere marktpositie en verbeterde relatie met hun klanten. Het is nu meer dan ooit de tijd om te investeren in veilige, innovatieve en kosten-efficiënte digitale oplossingen die aansluiten bij de eisen van deze tijd.

Voor een sterke en veilige online aanwezigheid, geïnspireerd door deze ontwikkelingen, kunt u zich richten op oplossingen die bewezen hebben om kostenefficiënt uw doelgroep te bereiken online.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen? Maak een afspraak met onze zaakvoerder via deze link, voor een vrijblijvende demonstratie van onze diensten. U kunt ons ook bellen op +32 11 870 835 voor een vrijblijvend gesprek.

Image description

Website laten maken | 100% in Google

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak