Meta Orion: De eerste echte Augmented Reality-bril

Meta Orion: De eerste echte Augmented Reality-bril

Deze week onthulde Meta Orion, waarvan zij geloven dat het de meest geavanceerde Augmented Reality (AR) bril is die ooit is gemaakt. Orion slaat een brug tussen de fysieke en virtuele wereld en plaatst mensen centraal, zodat ze meer aanwezig, verbonden en empowered kunnen zijn in hun omgeving.

Waarom zijn Augmented Reality-brillen belangrijk?

Er zijn drie hoofdredenen waarom AR-brillen een cruciale stap vormen in de ontwikkeling van mensgerichte technologie:

  1. Onbeperkte digitale ervaringen: AR-brillen bieden digitale ervaringen die niet gebonden zijn aan de beperkingen van een smartphone-scherm. Dankzij grote holografische displays kunnen gebruikers 2D- en 3D-content in de fysieke wereld plaatsen waar ze maar willen.
  2. Contextuele AI-integratie: Met geïntegreerde AI die de wereld om de gebruiker begrijpt, kunnen de brillen proactief inspelen op behoeften en gebruiksgemak vergroten.
  3. Lichtgewicht en veelzijdig: Deze brillen zijn licht, geschikt voor zowel binnen als buiten, en laten gezichtsuitdrukkingen en oogcontact behouden, wat zorgt voor een meer natuurlijke interactie.


Dit is waar de AR-industrie naar streeft: een product dat de eenvoud en het gemak van draagbare technologie combineert met een groot display, krachtige inputmogelijkheden en AI-assistentie, allemaal in een comfortabele vorm die dagelijks gedragen kan worden.

De evolutie van slimme brillen

Meta's Ray-Ban Meta-bril heeft al laten zien hoe mensen handsfree toegang kunnen krijgen tot belangrijke digitale functies in hun fysieke omgeving. Gebruikers kunnen via AI contact maken met vrienden, dierbare momenten vastleggen en zelfs slimme assistenten raadplegen zonder hun telefoon te gebruiken.

Terwijl Ray-Ban Meta een geheel nieuwe categorie van AI-gestuurde brillen zonder display introduceerde, heeft de XR-industrie altijd gedroomd van echte AR-brillen. Een product dat grote holografische displays en gepersonaliseerde AI combineert in een draagbaar ontwerp dat de hele dag gedragen kan worden. Orion beantwoordt deze roep.



Een baanbrekend AR-display in een ongeëvenaarde vorm

Meta heeft jarenlang gewerkt aan het miniaturiseren van de technologie die in VR- en MR-headsets wordt gebruikt, zodat deze in een lichtgewicht en stijlvol brilontwerp past. Het creëren van een bril met holografische displays, nieuwe interactiemogelijkheden en een naadloze gebruikerservaring in één product was een enorme uitdaging, met naar schatting minder dan 10% kans op succes. Maar nu is Orion een realiteit.

Orion is een technologisch hoogstandje van miniaturisatie, waarbij de componenten tot op de millimeter zijn verkleind. Met tientallen innovaties is een eigentijds ontwerp gecreëerd dat comfortabel is om elke dag te dragen. Orion biedt het grootste gezichtsveld van alle AR-brillen tot nu toe, waardoor gebruikers kunnen multitasken, entertainment op groot scherm kunnen beleven en levensechte hologrammen van mensen kunnen zien.

Wat Orion echt onderscheidt, is dat het onmiskenbaar een bril is – compleet met transparante lenzen – waardoor gebruikers oogcontact kunnen behouden en gezichtsuitdrukkingen kunnen zien. In tegenstelling tot MR-headsets en andere AR-brillen stelt Orion mensen in staat om aanwezig te blijven in de fysieke wereld en ervaringen te delen met de mensen om hen heen.

Augmented Reality-ervaringen

Zoals bij elk hardwareproduct zijn de mogelijkheden van Orion afhankelijk van wat gebruikers ermee kunnen doen. Hoewel de technologie nog in de beginfase is, bieden de ervaringen die mogelijk worden gemaakt door Orion een veelbelovende blik op de toekomst.

Orion maakt gebruik van Meta's slimme assistent, Meta AI, die begrijpt wat de gebruiker in de fysieke wereld ziet en visuele hulp biedt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun koelkast openen en een recept vragen op basis van de inhoud, of een videogesprek voeren terwijl ze een digitale familieagenda bijwerken. Dit alles kan handsfree.

Daarnaast kunnen gebruikers via Orion eenvoudig verbinding maken met WhatsApp en Messenger, berichten lezen en verzenden zonder hun telefoon te hoeven pakken. Het is een intuïtieve manier om verbonden te blijven zonder de fysieke wereld te verlaten.

Meta blijft nieuwe sociale en meeslepende ervaringen ontwikkelen voor Orion en kijkt ernaar uit om binnenkort meer te delen.



Een doelgerichte productprototype

Hoewel Orion niet direct op de markt komt, is het meer dan een onderzoeksprototype. Het is een van de meest verfijnde productprototypes die Meta ooit heeft ontwikkeld en vertegenwoordigt iets dat uiteindelijk beschikbaar zou kunnen zijn voor consumenten. In plaats van te haasten om het product in de winkels te krijgen, kiest Meta ervoor om zich eerst te concentreren op interne ontwikkeling. Hierdoor kan het bedrijf sneller itereren en de grenzen van de technologie verder verleggen om een nog beter consumentenproduct te leveren.

Meta unveils Orion AR glasses prototype, new AI capabilities | REUTERS

De toekomst van Orion

Deze week, tijdens Meta's Connect-conferentie, opende het bedrijf de toegang tot het Orion-prototype voor medewerkers en geselecteerde externe gebruikers. Dit stelt het ontwikkelingsteam in staat om te blijven leren, verbeteren en bouwen aan de AR-brillen voor consumenten, die naar verwachting in de nabije toekomst gelanceerd zullen worden.

Nu Orion officieel is onthuld, richt Meta zich op drie belangrijke pijlers:

  • Het verder verfijnen van de AR-displaykwaliteit
  • Het optimaliseren van de vorm om deze nog compacter te maken
  • Het opschalen van de productie om de brillen betaalbaarder te maken

In de komende jaren kunnen consumenten nieuwe apparaten van Meta verwachten die voortbouwen op de huidige R&D-inspanningen. Orion biedt niet alleen een blik op de toekomst, maar laat ook zien welke mogelijkheden vandaag al binnen handbereik liggen. Van de Ray-Ban Meta-bril tot Orion: Meta ziet de voordelen van technologie die mensen in staat stelt meer aanwezig te zijn in de fysieke wereld, terwijl ze de digitale wereld ten volle benutten.

 

Introducing Orion, Our First True Augmented Reality Glasses | Meta

Today we unveiled Orion, which we believe is the most advanced pair of AR glasses ever made.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak