Muzikant beschuldigd van fraude met behulp van AI

Muzikant beschuldigd van fraude met behulp van AI

Een muzikant uit North Carolina is vorige woensdag gearresteerd en aangeklaagd voor het gebruik van kunstmatige intelligentie om honderden duizenden nummers te creëren, die hij vervolgens miljarden keren streamde om meer dan $10 miljoen aan royalty's te innen, verklaarden autoriteiten in New York.

Michael Smith, 52, uit Cornelius, North Carolina, werd gearresteerd op beschuldiging van fraude en samenzwering, met een potentiële straf van maximaal 60 jaar gevangenis.

U.S. Attorney Damian Williams zei in een persbericht dat Smith’s fraude muzikanten en songwriters tussen 2017 en dit jaar heeft beroofd van royalty's die voor hen beschikbaar waren om te claimen.

Volgens Williams streamde Smith, een muzikant met een kleine catalogus van eigen muziek, nummers die met kunstmatige intelligentie waren gemaakt miljarden keren om zo royalty's te stelen.

 

's Werelds eerste schoonheidswedstrijd voor AI-vrouwen

Ontdek hoe AI een revolutie teweegbrengt in schoonheidswedstrijden! Doe mee met de spannende wedstrijd waar AI-dames strijden om een prijzenpot van €18.800. Wie wint de titel? Klik en lees meer over de mix van technologie en charme!

Christie M. Curtis, hoofd van het FBI-kantoor in New York, verklaarde dat Smith "automatische functies gebruikte om de muziek herhaaldelijk te streamen om zo onrechtmatige royalty's te genereren."

"De FBI blijft toegewijd om degenen die geavanceerde technologie manipuleren om illegale winsten te behalen en de echte artistieke talenten van anderen in gevaar brengen, eruit te plukken", aldus Curtis.

Een aanklacht in de federale rechtbank van Manhattan verklaarde dat Smith duizenden accounts op streamingplatforms creëerde zodat hij de nummers continu kon streamen, wat resulteerde in ongeveer 661.000 streams per dag. Dit leverde jaarlijkse royalty's van $1,2 miljoen op.

De royalty's kwamen uit een pool van royalty's die streamingplatforms verplicht zijn apart te zetten voor artiesten die geluidsopnames streamen waarin muziekcomposities zijn belichaamd, aldus de aanklacht.

Volgens de aanklacht gebruikte Smith kunstmatige intelligentie om tienduizenden nummers te creëren zodat zijn nepstreams niet zouden opvallen bij streamingplatforms en muziekdistributiebedrijven.

Het stelde dat Smith in 2018 samenwerkte met de CEO van een AI-muziekbedrijf en een muziekpromotor om de nummers te maken.

Volgens de autoriteiten pochte Smith in een e-mail in februari dat hij sinds 2019 meer dan vier miljard streams en $12 miljoen aan royalty's had gegenereerd.

De aanklacht stelde dat toen een muziekdistributiebedrijf in 2018 suggereerde dat hij mogelijk fraude pleegde, hij protesteerde en schreef: “Dit is absoluut verkeerd en gek! … Er is absoluut geen sprake van fraude!”

3 tips om een menselijke touch te geven aan AI-gegenereerde content

Leer hoe je AI-gegenereerde content persoonlijk en menselijk maakt met drie praktische tips.

 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak