Coming soon: OpenAI lanceert "Strawberry", een op redeneren gericht AI-model als onderdeel van ChatGPT

Coming soon: OpenAI lanceert

OpenAI staat op het punt om “Strawberry” te lanceren, een nieuw AI-model dat zich richt op redeneren, volgens een rapport van The Information. Dit model, dat binnenkort deel uitmaakt van de ChatGPT-dienst, belooft een unieke ervaring te bieden in vergelijking met de bestaande AI-modellen van OpenAI. Het bijzondere aan Strawberry is de nadruk op het afhandelen van complexe taken die diepgaand redeneren vereisen.

Strawberry: Bedenktijd voor betere antwoorden

De opvallende eigenschap van Strawberry is zijn vermogen om te “denken” voordat het antwoord geeft. Het model neemt tussen de 10 en 20 seconden de tijd om een vraag te verwerken voordat het reageert. Deze bewuste pauze is ontworpen om een vorm van ketenredenering te automatiseren, wat de nauwkeurigheid van de antwoorden moet verbeteren. 
Dit is vooral nuttig bij complexe of meerstapsvragen, waarbij gebruikers anders gedetailleerde instructies zouden moeten geven of verschillende trucs moeten toepassen om het gewenste resultaat te bereiken.

OpenAI's NEW Most Powerful GPT-5 Strawberry Model is Almost Here

Strawberry’s redeneringscapaciteiten zullen taken zoals programmeren en het oplossen van ingewikkelde wiskundige problemen vereenvoudigen. Daarnaast kan het helpen bij zakelijke taken, zoals het genereren van gedetailleerde marketingstrategieën of het maken van uitvoeringsplannen per week.

Integratie in ChatGPT, maar met een eigen twist

Hoewel Strawberry onderdeel wordt van ChatGPT, zal het als een aparte optie worden aangeboden. Gebruikers kunnen het mogelijk selecteren via een dropdown-menu binnen de ChatGPT-dienst, al blijven de exacte details over de implementatie nog onduidelijk. Belangrijk om op te merken is dat Strawberry zich voorlopig alleen zal richten op tekstgebaseerde queries.

De prijsstructuur voor Strawberry is nog niet bevestigd, maar er wordt gespeculeerd dat OpenAI gebruik zal maken van een systeem met limieten op het aantal berichten dat per uur kan worden verzonden. Hogere prijsniveaus zouden snellere reactietijden kunnen bieden. Verwacht wordt dat betalende ChatGPT-gebruikers eerst toegang krijgen tot Strawberry, voordat het model beschikbaar komt voor gebruikers van het gratis niveau.

Gemengde reacties van vroege testers

Ondanks de veelbelovende functies, zijn de reacties van vroege testers gemengd. Sommigen merkten op dat de extra verwerkingstijd van 10 tot 20 seconden niet altijd resulteerde in significant betere antwoorden in vergelijking met bestaande modellen zoals GPT-4o. Anderen wezen op inconsistenties in het vermogen van Strawberry om context van eerdere interacties te onthouden of aangepaste instructies te volgen.

Toegankelijkheid blijft een vraagteken

Een belangrijke vraag die blijft hangen, is hoeveel gebruikers daadwerkelijk toegang zullen krijgen tot Strawberry bij de lancering. OpenAI heeft in het verleden nieuwe functies aangekondigd, zoals multimodale videofuncties, de GPT-4o stemengine en de Sora-videogenerator, die uiteindelijk slechts voor een klein aantal gebruikers beschikbaar kwamen na hun onthulling.

Of Strawberry alle verwachtingen waarmaakt, zal in de komende weken duidelijk worden. Het blijft spannend om te zien of dit redenerende AI-model breed beschikbaar zal zijn en hoe gebruikers het in de praktijk zullen ervaren.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak