5 ChatGPT-prompts om je principes te schrijven (en ze ook na te leven)

5 ChatGPT-prompts om je principes te schrijven (en ze ook na te leven)

De beste oprichters hebben principes die ze volgen, en jij zou dat ook moeten doen. Jouw principes zorgen ervoor dat je geen fouten maakt, niet bezwijkt voor vooroordelen en je niet laat meeslepen door emoties. Jouw set van principes is jouw beslissingshulp. Maar de meeste mensen houden ze alleen anekdotisch bij. Ze nemen nooit de moeite om ze op te schrijven. Dag na dag improviseren ze, maken keuzes op basis van willekeur en stemmingen. Geen wonder dat ze zich verloren en niet vervuld voelen.

Klaar om dat te veranderen? Laten we je principes op papier zetten. En niet zomaar principes. We hebben het over het soort dat echt je acties vormgeeft. Degenen die je trots maken om jezelf te zijn.

Hier zijn 5 ChatGPT-prompts om je te helpen principes op te stellen waar je werkelijk naar zult leven. Kopieer en plak in ChatGPT en pas de vierkante haken aan. Houd hetzelfde chatvenster open zodat de context behouden blijft.

Schrijf je Persoonlijke Principes: 5 ChatGPT-prompts om je Regels in te Stellen

1 Bepaal je Waarden

Je principes komen voort uit je waarden. Maar weet je echt wat die zijn? De meeste mensen denken van wel, maar als het erop aankomt, zijn ze niet zo zeker. Deze prompt doorbreekt de onzin. Het is als therapie, maar dan sneller en goedkoper. Het graaft zich een weg door het kleine gespul naar wat je werkelijk belangrijk vindt.

"Ik wil mijn kernwaarden beter begrijpen. Stel me een reeks van 10 indringende vragen over mijn overtuigingen, waar ik voor sta en wat mij drijft. Na elk van mijn antwoorden, stel een vervolgvraag om dieper te gaan. Mijn achtergrond is [beschrijf je opvoeding en belangrijke levenservaringen]. Mijn huidige rol is [beschrijf je baan of bedrijf]."

 

12 tips om beter te werken met AI

Leer hoe je effectiever werkt met AI met deze 12 praktische AI tips voor ondernemers.

2 Plaats jezelf in Moeilijke Situaties

Het is makkelijk om principes te hebben als het leven lekker soepel verloopt. Maar wat als het rommelig wordt? Deze prompt gooit je in het diepe. Het creëert scenario's die je ongemakkelijk maken, zodat je moet confronteren wat je daadwerkelijk zou doen, niet alleen wat je denkt dat je zou moeten doen.

"Creëer een quiz met 5 uitdagende business scenario's. Elk moet een ethisch dilemma of een moeilijke beslissing presenteren. Na elk scenario, bied 3 mogelijke (en redelijke) acties die ik zou kunnen ondernemen. Mijn bedrijf is in [jouw sector] en ik sta voor uitdagingen zoals [beschrijf je huidige zakelijke uitdagingen]."

3 Ontdek je Gedragspatronen

We hebben allemaal blinde vlekken. Dingen die we automatisch doen zonder ze te beseffen. Deze prompt is als een zakelijke coach in je broekzak. Het helpt je om de patronen in je gedrag te zien die je misschien mist. Want zodra je deze patronen kunt zien, kun je ze beginnen te veranderen.

"Ik wil mijn gedragspatronen beter begrijpen. Vraag me naar 5 recente zakelijke beslissingen die ik heb genomen. Voor elk ervan, graaf in mijn denkproces, mijn emoties op dat moment, en het resultaat. Dan, na het bespreken van alle 5, analyseer deze beslissingen en vertel me welke patronen je ziet in mijn besluitvormingsstijl. Mijn zakelijke doelen zijn [som je belangrijkste zakelijke doelstellingen op]."

3 tips om een menselijke touch te geven aan AI-gegenereerde content

Leer hoe je AI-gegenereerde content persoonlijk en menselijk maakt met drie praktische tips.

 

Creëer je Principes Shortlist

En nu, voor het hoofdonderdeel. We nemen al die inzichten over je waarden, je gedrag in lastige situaties, en je besluitvormingspatronen, en we veranderen ze in een set principes die je daadwerkelijk kunt gebruiken. Geen vage platitudes of bedrijfsgeschal.

"Gebaseerd op mijn reacties op de vorige prompts over mijn waarden, besluitvorming in moeilijke scenario's en gedragspatronen, creëer een set van 7 leidende principes voor mij. Elk principe moet een korte, gedenkwaardige uitspraak zijn die mijn waarden weerspiegelt en mijn toekomstige beslissingen kan leiden. Zorg ervoor dat deze principes mijn rol als [herhaal je rol] en mijn zakelijke doelen van [herhaal je belangrijkste zakelijke doelstellingen] adresseren."

Leef volgens je Principes

Principes zijn nutteloos als ze alleen maar in een lade liggen. Deze prompt gaat over het transformeren van die verheven idealen naar concrete acties. Het gaat erom je principes tot een levend, ademend onderdeel van je dagelijkse leven en je bedrijf te maken. Want daar gebeurt de magie.

"Ik heb deze 7 principes gecreëerd: [lijst je 7 principes op]. Nu heb ik specifiek advies nodig over hoe ik ernaar kan leven. Geef me voor elk principe 3 concrete acties die ik in mijn dagelijks leven en bedrijf kan nemen om dit principe te belichamen. Mijn typische dag omvat [beschrijf je dagelijkse routine] en mijn grootste zakelijke uitdagingen op dit moment zijn [lijst je huidige uitdagingen op]."

Walk the Talk: creëer persoonlijke principes om naar te leven

Je hebt het harde werk gedaan. Je hebt diep gegraven, lastige scenario's onder ogen gezien, en principes uitgewerkt die echt iets voor je betekenen. Nu komt de echte uitdaging: ernaar leven. Maar hier is het ding. Wanneer je principes echt weerspiegelen wie je bent en waar je voor staat, voelt het volgen ervan natuurlijk aan. Het voelt goed. Pak dus deze prompts, ga ermee aan de slag, en creëer principes die je naar het leven en bedrijf leiden dat je werkelijk wilt. Geen improviseren meer. Geen beslissingen meer waar je spijt van hebt. Gewoon jij, op je best, die al je impact maakt.

AI vaardigheden bepalen succes in creatieve sectoren

AI vaardigheden bepalen succes in creatieve sectoren

Kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker voor creatieve professionals. Het beheersen van AI-technieken kan de innovatie en effectiviteit in creatieve processen aanzienlijk versterken.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak