Adobe lanceert AI Video (bèta) in Firefly: Een nieuwe mijlpaal voor videomakers

Adobe lanceert AI Video (bèta) in Firefly: Een nieuwe mijlpaal voor videomakers

Innovatieve creativiteit met Firefly 

Adobe heeft de videowereld getransformeerd door het introduceren van Video Genereren in zijn Firefly Web App. Deze nieuwe AI-tool biedt professionele videobewerkers, ontwerpers en bedrijven een innovatieve manier om hun creatieve visie sneller en efficiënter te verkennen. Door middel van tekst- en beeldprompts kunnen gebruikers eenvoudig nieuwe video-inhoud genereren, zonder de tijdrovende handmatige bewerkingen die traditioneel gepaard gaan met videoproductie. http://firefly.adobe.com

Text-to-Video: Gaten in projecten eenvoudig opvullen 

Een van de opvallendste functies van Firefly is Text-to-Video, waarmee gebruikers door het simpelweg invoeren van tekstprompten ontbrekende videobeelden kunnen genereren. Voorheen moest men meerdere locaties bezoeken of dure heropnames maken, maar met Firefly is dit verleden tijd. Videoteams met strakke deadlines kunnen nu snel ontbrekende shots toevoegen zonder de productie te vertragen.

Adobe Firefly Video Model Coming Soon | Adobe Video

Firefly maakt het ook mogelijk om B-Roll-materiaal te creëren dat naadloos gaten opvult in de videomontage. Bijvoorbeeld, door gedetailleerde tekstbeschrijvingen in te voeren, kunnen ontbrekende shots worden gegenereerd en direct worden toegepast in het eindproject. Dit betekent dat placeholders, zoals "shot hier invoegen", niet langer nodig zijn. De AI-gecreëerde beelden bieden filmmakers de mogelijkheid om de intentie van complexe scènes beter te visualiseren, waardoor de communicatie met het postproductieteam wordt geoptimaliseerd.

Image-to-Video: Van foto naar video 

Met de Image-to-Video-functionaliteit van Firefly kunnen gebruikers referentiebeelden en bestaande foto’s omzetten naar videomateriaal. Dit biedt een enorme creatieve flexibiliteit. Stel je voor dat je een stilstaand beeld hebt van een landschap of een product en je wilt dit tot leven brengen in videoformaat. Met een eenvoudige prompt en referentiebeeld kan je een dynamische video creëren die naadloos aansluit op bestaande projecten. Deze functie is vooral handig voor het genereren van nieuwe B-Roll van bestaande foto’s of videoframes.

Een ander voordeel is dat Image-to-Video in staat is om nieuwe creatieve shots te creëren zonder opnieuw naar de filmset te moeten gaan. Bijvoorbeeld, als je een specifieke actie wilt aanpassen in een eerder opgenomen shot, kan je door middel van Firefly een nieuw visueel idee presenteren aan je team of klant.

Visual effects en diepgang toevoegen 

De videocommunity is bijzonder enthousiast over de mogelijkheid om visuele effecten zoals rook, water, lichtlekken en zelfs vuur te genereren. Deze effecten kunnen als lagen over bestaande video’s worden toegevoegd met behulp van blend-modi in Adobe Premiere Pro of After Effects. Dit biedt een ongekend niveau van diepte en dynamiek aan bestaande content, zonder complexe visuele effecten handmatig te hoeven creëren.

Slimme camera-aansturing en gedetailleerde prompts 

Firefly Video biedt uitgebreide camera-aansturing voor meer nauwkeurige creaties. Gebruikers kunnen de AI eenvoudig instrueren over de grootte van het shot, camerahoeken en bewegingen. Hoe specifieker de prompts, hoe nauwkeuriger de gegenereerde video's. Adobe raadt aan om gedetailleerde omschrijvingen te gebruiken, inclusief informatie over belichting, stijl, kleur, tijdstip van de dag en weersomstandigheden.

Gebruikers kunnen ook zogeheten "seeds" gebruiken – unieke identificatoren die helpen om variaties van een succesvol gegenereerd shot snel te itereren zonder opnieuw te beginnen. Dit versnelt het creatieve proces en biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende perspectieven snel te verkennen.

Ethische AI en veiligheid 

Adobe zet zich in voor een ethische benadering van AI en waarborgt dat Firefly getraind is op gelicentieerde content, zoals Adobe Stock en openbaar domein materiaal. Klantgegevens worden nooit gebruikt voor de training van het model. Daarnaast wordt gewerkt aan transparantie in digitale inhoud door middel van de Content Authenticity Initiative (CAI). Hierdoor wordt digitale content traceerbaar, en kan iedereen zien of AI een rol heeft gespeeld in het creatieproces.

Conclusie 

Met de lancering van Video Genereren (bèta) in de Firefly Web App zet Adobe een grote stap vooruit in de wereld van AI-gestuurde videoproductie. Door AI op een ethische en veilige manier te integreren in zijn tools, maakt Adobe videoproductie toegankelijker, sneller en krachtiger dan ooit tevoren. Of het nu gaat om het creëren van B-Roll, het toevoegen van visuele effecten of het genereren van compleet nieuwe video’s, Firefly biedt gebruikers de tools om hun creatieve visie te realiseren op manieren die voorheen ondenkbaar waren.

Meer weten? Schrijf je hieronder in voor de wachtlijst om toegang te krijgen tot de Adobe Firefly Video Model en ontdek de toekomst van AI-gestuurde videoproductie.

 

AI video generator - Adobe Firefly Video Model

Meet Generate Video powered by Adobe Firefly. Quickly transform ideas to video clips using just text prompts or images.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak