Adobe voorspelt record online uitgaven van $240,8 miljard tijdens feestdagen in de VS

Adobe voorspelt record online uitgaven van $240,8 miljard tijdens feestdagen in de VS

Volgens Adobe zal de groei in de e-commerce sector tijdens de feestdagen naar ongekende hoogten stijgen. Adobe verwacht dat Amerikaanse consumenten een recordbedrag van $240,8 miljard online zullen uitgeven tijdens het feestdagenseizoen van 2024 (van 1 november tot 31 december), gebaseerd op gegevens van Adobe Analytics. Dit bedrag is een historisch hoogtepunt en vertegenwoordigt een groei van 8,4% ten opzichte van het voorgaande jaar, toen consumenten $221,8 miljard online besteedden (een groei van 4,9% ten opzichte van 2022).

Mobiel winkelen op weg naar nieuwe mijlpaal

Adobe verwacht dat het winkelen via mobiele apparaten dit jaar een nieuwe mijlpaal zal bereiken, met een recordbijdrage van $128,1 miljard, wat neerkomt op een groei van 12,8% ten opzichte van vorig jaar. Mobiel winkelen zal naar verwachting 53,2% van de totale online bestedingen uitmaken, een duidelijk teken dat het de desktop aankopen blijft inhalen.



Cyber Week zet online uitgaven boven de $40 miljard

De vijfdaagse Cyber Week, inclusief Thanksgiving, Black Friday en Cyber Monday, zal volgens Adobe goed zijn voor $40,6 miljard aan online uitgaven, een stijging van 7% ten opzichte van vorig jaar en goed voor 16,9% van de totale feestdagenomzet. Cyber Monday blijft de grootste winkel- en uitgaafdag van het seizoen en het jaar, met een verwachte recordomzet van $13,2 miljard, een groei van 6,1% ten opzichte van vorig jaar.

Black Friday zal naar verwachting $10,8 miljard opleveren, een stijging van 9,9%, terwijl de uitgaven op Thanksgiving Day worden geschat op $6,1 miljard, een stijging van 8,7%. De groei van beide dagen zal naar verwachting Cyber Monday overtreffen, mede dankzij de vroegere promoties door Amerikaanse retailers.



Andere belangrijke bevindingen

Adobe voorspelt dat de helft van de online bestedingen tijdens de feestdagen zal worden gedreven door elektronica ($55,1 miljard, een stijging van 8,5% op jaarbasis), kleding ($43,9 miljard, +5,8%) en meubels/beddengoed ($28,4 miljard, +4,2%).

  • Boodschappen zullen naar verwachting $20,8 miljard genereren, een stijging van 8,8%, terwijl cosmetica goed zullen zijn voor $10,3 miljard (+7,3%).
  • Andere noemenswaardige categorieĆ«n zijn speelgoed ($8,1 miljard, +5,8%) en sportartikelen ($7,2 miljard, +5,5%).


Groei van "Buy Now, Pay Later" (BNPL)

Het gebruik van "Buy Now, Pay Later" (BNPL) zal naar verwachting nieuwe records breken tijdens het feestdagenseizoen, met een totale online uitgave van $18,5 miljard, een groei van 11,4% ten opzichte van vorig jaar. November 2024 zal naar verwachting de grootste maand worden voor BNPL-uitgaven, met $9,5 miljard. Cyber Monday wordt verwacht de grootste BNPL-dag te worden met een recordomzet van $993 miljoen.

Volgens Adobe wordt BNPL voornamelijk gedreven door mobiel winkelen, met een geschat aandeel van 74% tot 79% van de uitgaven via mobiele apparaten.

  • Vier op de tien millennials (39%) en 38% van Gen Z-gebruikers geven aan BNPL te willen gebruiken tijdens het winkelseizoen. De meest voorkomende redenen om BNPL te gebruiken zijn het vrijmaken van contant geld (22%) en de mogelijkheid om aankopen te doen die anders niet mogelijk zouden zijn (19%).

Toenemend gebruik van generatieve AI bij het winkelen

Adobe verwacht ook een toename in het gebruik van generatieve AI-tools voor winkelen tijdens de feestdagen. Uit hun onderzoek blijkt dat zeven op de tien consumenten die AI hebben gebruikt bij het winkelen, vinden dat het hun ervaring verbetert. Twee op de vijf consumenten plannen AI te gebruiken tijdens het feestdagenseizoen.

Deze feestdagenvoorspelling van Adobe is gebaseerd op gegevens van Adobe Analytics, die meer dan 1 biljoen bezoeken aan Amerikaanse retailsites analyseert, met gegevens van 100 miljoen producten en 18 verschillende productcategorieƫn. Adobe Analytics maakt deel uit van de Adobe Experience Cloud.

 

Adobe Forecasts Record $240.8 Billion U.S. Holiday Season Online with Black Friday Growth to Outpace Cyber Monday

Adobe released its online shopping forecast for the 2024 holiday season, covering the period from Nov. 1 through Dec. 31, 2024

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak