ChatGPT Windows App eindelijk in de Microsoft Store

ChatGPT Windows App eindelijk in de Microsoft Store

De ChatGPT Windows-app is nu beschikbaar in de Microsoft Store voor gebruikers met een betaald abonnement (Plus, Team, Edu en Enterprise). Deze vroege versie van de app biedt ChatGPT-gebruikers een nieuwe manier om de AI direct op hun Windows-apparaten te gebruiken. Voor degenen die al bekend zijn met de webversie van ChatGPT, is de Windows-app een naadloze aanvulling die gemakkelijk integreert met andere werkzaamheden op de computer.

Huidige beperkingen in de vroege versie

Hoewel de Windows-app veel functionaliteiten van de webversie bevat, zijn bepaalde geavanceerde functies momenteel nog niet beschikbaar. Dit betreft onder andere:

  • Standaard- en geavanceerde stemfuncties
  • Authenticatie met Google Drive en Microsoft OneDrive voor Context Connectors
  • Externe authenticatie in de GPT Builder

De ontwikkelaars van ChatGPT hebben aangegeven dat deze functies in de volledige versie van de app beschikbaar zullen zijn.

Direct gebruik van Companion Chat

Een van de handige functies van de ChatGPT Windows-app is de Companion Chat, waarmee gebruikers snel vragen kunnen stellen, bestanden kunnen uploaden, nieuwe afbeeldingen kunnen genereren of een nieuw gesprek kunnen starten. Het openen van de Companion Chat kan eenvoudig door op Alt + Spatie te drukken wanneer de app geopend is. De Companion Chat onthoudt de laatste positie op het scherm en reset naar de onderkant van het scherm wanneer de app opnieuw wordt opgestart.

Gebruikers kunnen de inhoud van de Companion Chat op elk moment wissen door bovenaan het venster op "Nieuw gesprek" te klikken. Als het venster per ongeluk wordt gesloten, kan het gesprek eenvoudig worden hervat vanuit de chatgeschiedenis in de zijbalk van de hoofdapp.

Beperkingen in Companion Chat

Het is belangrijk op te merken dat de sneltoets voor de Companion Chat mogelijk niet werkt als deze al is geregistreerd bij een andere Windows-toepassing. Momenteel is het niet mogelijk om de sneltoets voor de Companion Chat te wijzigen.

Beleid voor Enterprise- en Edu-gebruikers

ChatGPT benadrukt dat ze de inhoud die door klanten van zakelijke diensten zoals de API en ChatGPT Enterprise wordt ingediend, standaard niet gebruiken om de modelprestaties te verbeteren. Alleen als gebruikers expliciet toestemming hebben gegeven om gegevens te delen (bijvoorbeeld via feedback), kunnen deze gegevens worden gebruikt om de modellen te trainen.

Conclusie

De introductie van de ChatGPT Windows-app biedt gebruikers een handige en efficiƫnte manier om met de AI te werken Hoewel er nog enkele beperkingen zijn, belooft de aankomende volledige versie van de app een uitgebreide functionaliteit voor alle gebruikers. Voor nu kunnen gebruikers profiteren van de Companion Chat om hun productiviteit te verhogen en snelle interacties met ChatGPT te hebben.

 

ChatGPT (Early Version for Plus, Team, Enterprise, and Edu) - Free download and install on Windows | Microsoft Store

*The Windows app is currently only available to ChatGPT Plus, Team, Enterprise, and Edu users. This is an early version, and we plan to bring the full experience to all users later this year. With the official ChatGPT desktop app, you can chat about files and photos. This app brings you the newest model improvements from OpenAI, including access to OpenAI o1-preview, our newest and smartest model. Do more on your PC with ChatGPT: · Instant answers—Use the [Alt + Space] keyboard shortcut for faster access to ChatGPT · Stay productive—Keep ChatGPT easily accessible next to your open apps with the companion window · Upload files and photos—Summarize and analyze multiple documents · Get professional input—Brainstorm marketing copy or a b

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak