Google Earth laat gebruikers binnenkort ‘tijdreizen’ tot wel 80 jaar terug

Google Earth laat gebruikers binnenkort ‘tijdreizen’ tot wel 80 jaar terug

Google maakt het binnenkort mogelijk om terug in de tijd te reizen tot de jaren 1930. Het bedrijf bereidt nieuwe updates voor op zijn satellietbeeldplatform Google Earth, waarmee gebruikers tot wel 80 jaar terug kunnen kijken en satelliet- en luchtbeelden uit die periode kunnen bekijken.

Uitbreiding van historische beelden

Op dit moment kunnen gebruikers op Google Earth beelden bekijken van de meeste locaties tot enkele decennia terug. Met de nieuwe update kondigt Google aan dat voor bepaalde steden, zoals Londen, Berlijn, Warschau en Parijs, beelden beschikbaar komen die teruggaan tot de jaren 1930. Deze update verdubbelt in feite de tijdspanne voor veel locaties, waardoor gebruikers als het ware kunnen “tijdreizen” en zien hoe deze steden er vroeger uitzagen.

Gebruikers kunnen zelfs een zij-aan-zij vergelijking maken van steden om te zien hoe ze in de loop der jaren zijn veranderd.

Voorbeeld van San Francisco

Tijdens de aankondiging deelde Google beelden van San Francisco in 1938 en hoe de stad er in 2024 uitziet. De vergelijking laat zien hoeveel het geografische landschap van de regio is veranderd. Op de foto uit 1938 werden de havens in San Francisco voornamelijk gebruikt voor scheepvaart, terwijl dezelfde locatie vandaag de dag vol staat met restaurants en cruiseschepen, volgens de laatste Google Earth-beelden.

Beschikbaarheid en uitrol

Gebruikers kunnen de nieuwe functie van Google Earth zowel op mobiele apparaten als via het web gebruiken. De updates worden naar verwachting in de komende weken uitgerold.

Uitbreiding van Street View en verbeterde beeldkwaliteit

Naast de historische beelden kondigde Google ook aan dat het Street View op Google Maps uitbreidt naar bijna 80 landen. Bovendien belooft Google dat de beelden op Google Earth en Google Maps scherper en duidelijker zullen worden. Het bedrijf zal hiervoor gebruikmaken van nieuwe AI-modellen om de kwaliteit van de beelden verder te verbeteren.

Conclusie

Met deze nieuwe updates biedt Google Earth gebruikers de unieke kans om tot 80 jaar terug te kijken en de geschiedenis van steden over de hele wereld te ontdekken. Deze innovaties, samen met verbeterde beeldkwaliteit en een uitgebreide Street View, laten zien hoe Google technologie blijft inzetten om ons een steeds gedetailleerder en completer beeld van de wereld te geven, zowel in het heden als in het verleden.

 

3 imagery updates to Google Earth and Maps

Google Earth adds historical imagery and Street View expands to nearly 80 places in the latest update.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak