Meta lanceert advertentie-geïntegreerde chatbots voor bedrijven

Meta lanceert advertentie-geïntegreerde chatbots voor bedrijven

Tijdens de Meta Connect 2024 ontwikkelaarsconferentie in Menlo Park heeft Meta aangekondigd dat bedrijven nu AI-gestuurde chatbots kunnen inzetten binnen advertenties op WhatsApp en Messenger. Deze nieuwe functionaliteit maakt gebruik van 'click-to-message'-advertenties, waardoor bedrijven hun klanten via chatbots kunnen benaderen, ondersteuning kunnen bieden en zelfs bestellingen kunnen afhandelen.

Volgens Meta kunnen deze zakelijke AI's veelvoorkomende klantvragen beantwoorden, producten bespreken en aankopen afronden, wat bedrijven helpt om meer klanten te bereiken en hun verkoop te verhogen. Van het beantwoorden van klantvragen tot het voltooien van aankopen, deze AI's helpen bedrijven om hun klantenbinding en verkoop te vergroten.

Meta's AI-integratie in advertenties 

Meta is de laatste tijd steeds actiever met het integreren van AI in zijn advertentieproducten en tools. In mei introduceerde het bedrijf de mogelijkheid voor adverteerders om complete nieuwe advertentiebeelden te genereren met behulp van AI, evenals alternatieve versies van advertentietitels. In juni begon Meta met het testen van AI-gestuurde klantenondersteuning voor bedrijven via WhatsApp, waarbij klantvragen over veelgestelde onderwerpen automatisch worden beantwoord.

Meta meldt dat meer dan een miljoen adverteerders al gebruikmaken van hun AI-gestuurde advertentietools, en dat er in de afgelopen maand 15 miljoen advertenties met deze tools zijn gecreëerd.

Klantreacties op AI-chatbots gemengd 

Hoewel Meta claimt dat AI-advertenties de klikfrequenties verhogen, blijkt uit onderzoek dat klanten mogelijk niet altijd blij zijn met chatbot-interacties. Een enquête, eerder dit jaar uitgevoerd door klantbelevingsplatform Callvu, toonde aan dat de meerderheid van de mensen liever minstens een minuut wacht om met een live klantenserviceagent te praten dan direct te chatten met een AI-bot.

Met de lancering van deze AI-gestuurde chatbots binnen advertenties zet Meta een grote stap in het verder automatiseren van klantinteracties, maar de uitdaging blijft om klanten te overtuigen van het gemak en de voordelen van AI-chatbots.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak